"Welcome to my blog...blog ini adalah segalanya tentang Aku dan hidup aku..aku menulis memang terus dari hati aku..tentang apa yang aku fikir & rasa...try to understand n feel it if u want to know about me"

Wednesday, December 29, 2010

HaRiMaU MalaYa vS GAruDa

MALAYSIA BOLEH....huhu..Hidup malaysia....Hidup FAHmi...hiDup Safee...wakaka..motif?????haha..motif nya..malam ni semua org sedang gile selepas menonton bola final Malaysia lwn Indonesia..aku pun ikut sama gile bola...sebenarnya aku xminat sangat bola...tp klu final melibatkan pasukan malaysia mmg aku berkobar-kobar la..huhu..lagi pun ari 2 mmg dh tgk first games..so y second ni..harusla ditonton...

aku rasa sangat berbaloi la tgk bola mlm ni sbb corak permainan diorg ni tidak membosankan aku..not bad la...indonesia mmg habis-habisan la...sungguh dia menyerang la..kira indonesia team...ada my fav player..NASUHA...(xmemasal aku suka player indon) huhu..pe salahnya kan..kita kan serumpun..i minat player bola tu bkn indon kontrak pun...huhu..keseluruhannya...MALAYSIA menang...caya la..first time kita julang piala AFF suzuki (betul ke ni?)huhu...TAHNIAH PASUKAN MALAYSIA....CAYA LAH..lg pun sejak 2 menjak ni..pasukan bola sepak kita mmg mkn bgs...insyaallah akan trs bgs la sampai bila2..Ameen...

MaJuLaH SUKAN uNtuK NeGaRa...

Saturday, December 25, 2010

Kursus Kawin..& IntervIew

hi..selamat menyambut hari NaTal...maklumla harini kan 25 december 2010, org sambut crismas...tapi aku xsambut la sbb aku kn sambut hari raya, aku ni org melayu + org islam...haha...
sebenarnya arini just nk cite aku g kursus kawin..(motif????)....utk makluman semua, kursus kawin ni tanpa motif...aku g sbb aku temankan fatin g kursus, dia nk kawin bulan 6 tahun depan....aku pun temankan dia sbb aku fikirkan umor aku y makin tua ni..huhu..nk kawin xtau bila..baik aku g kursus je...kawin ke x belakang kira..kan..kan...hehe..

selain 2 aku nak cite...alhamdulillah aku di panggilan interview gov(LAGI) bila nak dpt ntah xpe la...yang peliknya kali ini..aku xapply pn sbb SPA aku dh expired tapi aku dipanggil gak,,,nasib baik kali ni kt putrajaya, dekat je la...xdela aku kena bergolok gadai blk pahang semata-mata nk g interview y xdpt2...tapi mn tau kali ni kan..hehe..sj je nk positifkan diri sendiri ....:)

aku xsempat lg nk baca psl 1 malaysia, org kata skang tren gov tya psl 2..g kursus ni puya psl la ni..y penting, sijil, resume  n nota aku dh prrepare..surat kabo xsempat baca lagi..huhu..

ok la..aku dh ngantuk esk pg2 buta dh nk kena g LPPKN lg...em...sampai petang plak 2...larat ke?hehe..layan....

Tuesday, December 21, 2010

TouchiNg

sob...sob...aku sedang sedih...waaa...nape ek?ntah la..bukan ke sepatutnya aku happy harini??tadi mak aku call, dia kata aku dapat interview gov mgu depan kt Putrajaya...emm...aku bersyukur tapi perasaan aku biasa2 je..not to excited..mungkin sbb aku dh berkecil ati..kali ni aku xigt bila aku apply sbb aku nya SPA sepatutnya dh expired..cmne ntah leh terlekat..orang kata mungkin rezeki...

berbalik kepada cite asal....aku sedang bersedih...waaa....nape?nak tau sbb apa..sebab org pertama yang aku call adalah my BFF...past 2 aku bgtau dia..aku rasa dia xmcm biasa..mgkn aku emo kot...aku expect menda lain yang dia akan cakap...sbb sebelum ni aku rasa lain...ntah la mgkn aku yang touching xbertempat..emmm..cuma aku rasa lain..sob..sob...i try to think positif....ok...ko y EMO xmemasal YUS....!!!!be urself!!!..jgn la PK bukan2 sbb keadaan sebenar xseperti y ko fikirkan!!!

a few hour later, she call me back, make me smile....but honestly the reason she call that time...make me fell awful...emmm...apapun yang aku fikir cuma apa y aku yang fikir dan perasan...keadaan sebenar bkn mgkn bukan seperti itu...semoga mmg bukan seperti aku sbb i luv her so much...bila rasa aku akan hilang dia...aku rasa lebih teruk dari hilang boyfren...realy so bad....ntah la pe la yang aku emo sangat ni....dah la.....aku sedang merapu dalam keadaan EmO xbertempat...abaikan k...aku mmg mc ni..

P/S : dear my BFF...if u read this...aku mmg emo..huhu...sory la..maybe ko xperasan...
        jgn call aku tya pasal ni...klu nk tya text je coz klu ko tya nnt aku nangis(aku kn emo)huhu

Friday, December 17, 2010

assalammualaikum..............

emm..arini ari sabtu..aku cuti tapi mcm xde menda nak wat..bangun kul 830...lewat gak la..sebab semalam aku minum ubt batuk...(br beli)..aku dh mcm ketagih plak ngan ubt batuk ni...skang ni dh msk 5 botol aku minum,tapi batuk aku sama gak...xelok2 pn...2 la..aku dh penah kata...klu aku batuk mmg ssh nk elok...tapi klu elok,,,insyaallah ssh nk sakit blk...tapi letih la batuk ni..byk sangat pantang larang nya...ais aku xminum dh..blk2 air suam...benci aku...(tp ok gak..jimat kn)

arini dok umah aku just basuh baju je..baju aku yang berlambak..hehe...sbb jab lg aku nk kuar dh...jumpa saing...aku nk umah zida kt PJ...sbb kitaorg nk g tgk wayang kt submit...cite "HANTU K.LIMAH BLK UMAH" cite ni mcm best je..semua kata cite ni kelakor..wajib tonton ni..bkn apa sebab kita g tgk wayang nk release tension, so, tgk la cite y kelakor..br leh happy...:)

ok la...nnt past tgk movie nie aku story lagi..saje je nk melalut..xtau nk cite kt sape..cite la kr cni...ooopppss...lupa plak...aku nak bgtau BFF aku,....wei, don't worry la beb mane ada aku sombong, kelakor la ko ni....aku br xkol ko, xmsj ko..ko dh kata aku sombong...mn ada...i"m single lagi ok..ko y dh ada BF, aku sj je xnk kcu ko bercinta...org tgh bahagia kn..haha...aku dok diam je kt cni....hehe..ok, don't worry coz u r still my BFF for the rest for my life la syg...

Hujung Minggu ini

oleh sbb xde menda nak buat..aku pun nk mengarut la ni...aku skang ni baru nk celikkan biji mata aku pasal nk update blog ni..huhu..buta IT kn aku?sebelum ni aku xtau pn cm ne nk upload video(btl-btl kampung btl)huhu...nk wat link pn aku xreti..haha...kelakor kan...sebenar aku xde masa nk godek2 menatang ni...busy la kononya..updated dan plak aku ni..hehe

ok la, sebenarnya hujung mgu ni aku nk g PJ..."Taman Dato Harun" member aku ajk g umah dia sbb dia janji nk msk Fav aku...NASI DAGANG..............................huhu...mcm sdp je....aku klu nasi dagang..lemah skit..susah nak kata xnk....hahaha...kaki mkn btl la...mcm mn nk diet ni wei...huhu...

aku sebenarnya nak upload pic nasi dagang...tp si bongok wat hal plak(kn aku kata aku buta IT)dh la oeh sbb xblh attach gambor..mood aku dh lari laju...aku nk blk r...skang ni kt opis lagi..lain akli je la aku cite psl hujung miggu ni aku watpe...d

da............

Wednesday, December 15, 2010

DenGaRI & HaYAti....

Sedang MenCuba & tErus mEnCuBa

Aku sedang MencuBa..menCuba utk terima Hakikat....hakikat APA???haha...hakikat dunia ni la...huhu..sebenarnya adalah hakikat yang perlu aku terima..hanya aku saje yang tau..xpe2..aku biasa aja..xdela rasaNYa ntah pe2..cuma sedikit kEceWa je la....hehe..
Cuba ...apa yang aku belajar...Jangan Berharap (berangan)pada sesuatu yang X pasti...penting 2...kang kecewa cam aku plak...

aku jugak sedang mencuba untuk mengubah diri...mengubah diri di tahun baru ni...tahun baru islam..cuba untuk mengubah diri aku untuk jd lebih baik dari skang..(skang ni kurang baik lg..)..hehe...

apa lagi aku nk cuba ek...????hehe..aku pn xtau...aku akan mencuba semua menda yang patut aku cuba..aku xpatut takut pd byg2 sendiri...aku akan terima  DIA bukan untuk KU...sebab...
ALLAH sedang MENYEDIAKAN sesuatu yang Lebih BAIK untuk AKU....hehe
.........................AMENN.....................


NoTa Kaki : Mmg dia bkn utkKu..SEMOGA BAHAGIA
                    : mgkn aku patut terima DIA
                    : X suka pd org yg berpura-pura..(sila jgn berpura2 y selesa dgn sy)

Tuesday, December 14, 2010

Bila CinTa Kini....tAk Lagi bErMakNa..


HayaTi..FaHami...Rasai....
BILA CINTA TAK LAGI BERMAKNA

Berkahwin ok!!!!

ha..ni tajuk aku ni  gempak skit pasal aku bengang....aku bengang ngan status berkahwin....haloooo....ada aku kesah kawin ke x?haha...bkn apa...aku bengang sbb tadi aku g DBKL dgn niat yang mulia sbb nk amik borang permohonan rumah(PPRT)..paham x?permohonan PERUMAHAN RAKYAT TERMISKIN....miskin ok....ye mmg aku miskin..yela gaji aku bkn 10K pun, so miskin la kan..klu aku kaya xdela aku sewa bilik...baik aku sewa banglo..kn??kn??huhu....nk apply umah ni ada la beberapa syarat...mula2 aku xtau..sbb kwn aku kata dia ada org dalam nk tlg luluskan..isi borang je..emmm...aku nk g amk borang kt DBKL td..mak cik kaunter 2 tunjuk syarat2 y dia tampal kt ats meja. besar gabak lg..

1)  BERKAHWIN  (ni yang aku X puas ati..awal2 lg aku dh xlulus)...mak cik tu punya soalan pun sama..dh kawin dh??..(muka punya kerek...)
2) suami isteri warganegara malaysia( comfirm aku lulus sbb aku mmg warganegara...klu aku kawin ngan maher zain..laki aku bkn warganegara la)
3) Pendapatan bersama kurang dari 2K...pendapat aku sorang mmg kurang....kdg2 je lebih klu ada rezeki la...
4)bla...bla....aku xigt..tapi kira aku layak la....

Aku xpuas ati pasal no 1 terang2 tulis aku xlayak....UNFAIR betul...dh klu aku xkawin sampai bila2 aku xblh nk mohon umah...nk beli banglo xmampu..huhu..


nota Kaki : Niat ati mmg nk kawin...huhu
                : agak2 ada x org nk kawin ngan aku...sbb nk tlg aku beli umh...

Sunday, December 12, 2010

emmm....

Mengejar cinta hati hanya akan mencalar
 cinta sempurna yang sememangnya dimiliki..
tutup mata..lapangkan dada..relakan..
relakan cinta hati pergi demi kesejahteraan cinta sempurna..
bahagiakah??
 ohh..bertenanglah..
mungkin ada pelangi yang menunggu dihujung sana.
.kalau bukan didunia ini..mungkin di akhirat abadi :)

Wednesday, December 8, 2010

Sangat lemah

Aku sakit....aku demam...waaa.....xsukanya.....klu nk demam biar la kt umah.(umah MAK aku)....boleh la Mak aku jagakan..klu kt cni...sape nak jaga???jaga diri sendiri je la...hu...hu.....aku xkeje arini...ni pun aku update dari atas katil aku...sebenarnya dari malam td lagi aku rasa lain mcm....balik umah around kul 9 lebih pas anta k.murni kt umah..Traffic light kt Puncak Jalil plak rosak...aku xperasan..patut la aku pelik.bkn main lama lagi...dekat 1/2 jam gak la terkandas kt c2....nak cross jln y susah sbb org xbg jln..keta laju2 plak 2...sampai umah aku terus mandi..solat..pas2 2 mkn ubt...badan  dh lain mcm...rasa seram sejuk je..maybe sbb kena hujan kot....

aku tgk tv pas2 kejab je dh mamai..maklum la mkn ubt..badan aku plak rasa sakit2..panas dlm rasanya..standard la aku klu demam..mulut meracau-racau...ntah pe yang aku mencarut ntah...huhu..
tido mlm lebih 4 kali aku bgn g toilet...lemah bdn aku..sakit2...mcm kena cucuk2..pagi aku bgn pun dh lmbt..mandi terus tp badan lemah..xlarat..aku panas dlm rasanya sbb bdn aku sakit2...so, aku decide MC je la...aku xg keje..xpe la...lgpn aku bkn selalu MC,,jarang sekali...xsalah kn..klu btl2 sakit2..

Aku dh mkn ubat & harap2 esk aku ok...keje mcm biasa....sbb mlm esk aku nk blk kg dh....
DOAKAN aku sihat ek....

Tuesday, December 7, 2010

Hari -hARi hUJaN

Sekarang ni..asal petang je hujan...asal petang je hujan...aku ni bila hujan makin lemau la jawabnya...dok dlm opis ni..di selebungi ngan aircond y sepoi2 bahasa..rasa mcm di sorong2 nya bantal ke kepala aku ni...huhu...cuma skang ni ngah kontrol cun je dpn bos...xlebur...

perangai pelik aku, klu ada bos..aku bkn main ngantuk lagi..klu xde...aku bukan main segar lagi..hahaha.....mcm2 ragam la...aku sebenarnya nk mengelakkan ngantuk ni...2 yang aku updated ni..xde koje sgt la katakan...huhu..haaa....tetiba aku teringat...dulu aku ada cerita pasal R & N kan?dua2 bdk opis aku...huhu..untuk pengetahuan semua....dua2 dh xe...N dh kene buang hujung bulan lepas...R plak lepas gaji trs bla....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
-
--
-
macam-macam perangai manusia skang kn...huhu...malas nk PK psl org..baik aku baiki diri sendiri dulu...biar la apa org nk jd...kita nk nasihat..klu xnk dgr atau amik iktibar..terpulang la...kubur masing-masing..


Nota kaki : Salam Maal Hijrah...sambung azam last year je la y belum berjaya..ameen...
                : X sangka awal betul kamu nk kawin...huhu...semoga bahagia..

Monday, December 6, 2010

Flaming Steambot

ni nak cite pasal Fav aku plak..steambot...huhu...yer..aku mmg gile mkn..(kata nak diet..) xpe2...esk aku diet..huhu..ni kira last minute planing la ni..semalam zie msj aku ajak aku mkn steambot....aku ni ON sokmo..pucuk dicite ulam mendatang..haha..dia kata tempat baru..biasa kitaorg mkn kt liki2..not bad la tp flaming steambot ni lagi best la...lebih kurang mcm tempat steambot yang aku suka kt ipoh 2..huhu..

mula-mula kitaorg janji around pukul 830mlm..tp 830mlm masing2 br gerak..hahaha..aku lagi la...tambah ngan jln jem..aku la yang paling lambat sampai...tapi ok la..xde lmbt sgt...hehe..


sila perhatikan ketam-ketam itu sambil menelan air liur..haha..



muka aku dikala kelaparan sbb meredah jem..huhu..xsabo nk mkn...
inilah zie..geng2 aku la ni..dia tgh mengandung ni..ketam2 yang kt atas semua 2 dia la y ngidam..haha
inilah pinggan aku setelah melatak...aku mkn ketam je byk..(dh 2 je y byk kitaorg amk..haha)aku mkn isi ketam je..kaki ketam aku malas..huhu..
zie & her husband Azfar...aku mkn azfar yang belanja..TQ la korang..hehe..lain kali I belanja plak..huhu..
Ija & ??...sape ek..aku lupa nk tya nama kwn Ija ni apa..haha..pe la aku ni kan..borak sakan je..nama xtau..
ni nama nya..aiskrim perisa apa2 aja..haha...aku swh amkkan aiskrim..perasa apa2 aja..bantai campur semua perisa..sedap 2..huhu..
inilah hasilnya...kalau aku dah menunjukkan bakat...ahak....huhu...dah siap mkn...borak2..aku xtau nk wat apa..aku tunjuk bkn ..huu...biasa cite korea...org lukis atas cofee..aku atas sos pun jadi...hehe..




Natrah 2010

Hi, just nak cite pasal aku g tengok teater NATRAH baru2 ni..Actually aku mmg dh plan ngan BFF aku nk g tgk NATRAH sbb last year kitaorg mmg dh tgk, so nk tgk lagi la ni...5 Disember aku g tengok...830 mlm kt Istana Budaya..kali ni teater ni lebih bagus dari yang pertama sbb lebih teratur..lebih difahami..lebih menarik..tahun lepas pun ok cuma tahun lepas jalan cite macam simple sangat tetiba je dh abis...kali ni tersusun la..masuk teater NATRAH ni...dh kali ke 4 la aku tgk teater..enjoy...aku mmg suka TEATER...hehe...ok la ..enjoy gambau-gambau yang aku amik...

bergambar lepas tgk teater sbb ms tgk ni sesi autograf
hahaa...ini yang best..xsangka ms aku tgk 2 sekali ngan Tun mahathir..ko ada???...hehe..siap smbt befday tun lagi...
ini lah satu2 nya artis yang aku smpt bergambar..sharifah sofea...cantik dia ni biarpun preknen...
Just 2 of us...me & my BFF...



Nota Kaki : Dup..dap..dup..dap..apa maksudnya 2...
                 : aku semakin menerima hakikat...peace

Tuesday, November 23, 2010

Not felling well

Aku Rasa X sihat la...
tekak aku sakit..perit..
hidung aku selsema..
aku BENCI batuk..

KalaU Batuk Msti aMik Masa lama Nak elok balik...
SiDiliX..(ubat batu)..
Aku dah beli ubat batuk kt KliNik Kita..

harap cepat la sembuh.

Nota kaki : Aku dah Pulang dr bercuti..
                : esk aku masih CUTI....ko ada???
                : nak Berehat SepUas-PuAs Nya..

Thursday, November 18, 2010

TerSumbat

Apa yang tersumbat...???hidung aku yang tersumbat..lama aku xselsema..Aku xsuka!!!!!aku ni jenis susah nak demam ke ...batuk ke..tapi sekali aku kene..memang lambat la nk sembuh..klu ubat batuk paling kuat..mau 4botol baru ok..klu setakat ubat batuk cap ibu dan anak..simpan je la dalam grobok..memang xjalan..aku tunggang mcm minum air mineral je...hahha..(teruk kn skt aku?)

Aku perlukan ubat tapi so far aku baru makan panadol je pn...cmne la nk sembuh kn?hehe..xde masa nk g klinik la...malas pn ye gak..Doakan aku baik2 yer..ameen..

NoTa LeNgan : esk aku dah bergerak ke Perak...
                       : Doakan y baik-baik yer..

Wednesday, November 17, 2010

RaYa Vs BoWling

Hari ni hari raya...tapi oleh sebab aku berhari raya di Kuala Lumpur...macam xraya la jawabnya..bangun pagi-pagi aku terus mandi sambil membasuh 2 baldi baju..saje aku nk aku nak basuh pki tangan...kurang kerja la katakan...hehe...past mandi aku menjamu selera dengan ketupat segera ngan rendang daging...boleh la dari xde..

aku terima call dari zida sekitar pukul  0915 am...dia dah tya pukul bape aku nk datang umah dia..haha..aku saje buat lambat...maklum la pempuan malas..hahah....aku  gerak ngan kwn aku dalam kul 11lbh...sampai je umah dia, dia sedang bersungguh memasak...rajin zida ni..sape2 nk wat dia calon isteri ke?, menantu ke?leh la hubungi aku ek..:)....

Lepak umah zida dalam 2 jam..setelah kenyang memakan nasi tomato + mee bandung...aku pun ajak la zida main boowling utk mengisi kebosanan aku....zida sentiasa Onn je..pe lagi roger la mie utk mengajal sape2 lagi y berminat nak joint...akhirnya kitaorg cuma dpt berkumpul 5 org...ok la kan dr xde...aku, zida, mie, shahril, tingkat 11 (aku lupa sp nama kwn mie ni..)hehe...

enjoy + penat + happy main bowling kali ni....maklum xramai, so cpt la kena turn baling bola nya..memandang aku mmg xberbakat langsung....2 la yang jadi kelakornya...sampai 3 frame la kitaorg bantai....plg tggi aku 78pin je...haha..kelakor kn???ntah pe2 ntah...sekadar mengisi masa lapang.....yang paling aku xtahannya...kira kononnya sape kalah belanja la..aku dh agak dah msti aku nya...wlupun diaorg tukar 5 kali masuk longkang belanja...ke[utusan nya tetap aku...lebih 5 kali la aku punya bola masuk longkaang....heheh...

kesimpulan nya...hari ini aku happy gak walaupun xberaya kt kg...

Nota kaki : xsabo plak nk blk perak..
                : kakak aku accident..nasib baik xde apa2...

Tuesday, November 16, 2010

SeLaMat Hari RaYa AidilAdha


.....SeLaMaT Hari RaYa AiDiLAdHa..

Hari raya Qurban tahun ni...aku xrasa macam hari raya qurban tahun sebelum-sebelum ni..
nak tau sbb apa??mungkin sbb hati aku yang GundaH -Gulana..(Motif????)
TApI..pe2 pun aku still nak ucapkan Selamat Hari RaYa Haji kepada
-
MAK
-
Abah
-
Abg Yos & K.Ani
-
K.iZaz & Abg Azli
-
K.iTa
-
Atan & k.Liza
-
Oli
-
Wak As
-
Cik yah
-
Ili
-
Hafiz Ajmain
-
Zida
-
K.fiza
-
K.ct
-
k.Ain
-
Syikin Mazlan
-
Ameen(upm)
-
Hg Dameen
-
K.Murni, Afham & Baby.
-
Anuar
-
En.Iqbal
-
Sha
-
Ct
-
Ija
-
Nasran
-
Rassdhan
-
Aiza
-
yuna
-
Isha
-
Ched
-
Shahidi
-
Fatin & Farah
-
Dek Su

Banyak dah gak kan??hehe....sebenarnya semua aku nak tulis tapi cam xtau panjang mane plak entry ni kang...hahaa..so setakat y aku tulis ni la ada gak contact...klu xde nama 2....aku still nak mintak maaf gak klu ada salah...lagi sekali

SELAMAT HARI RAYA HAJI MAAF ZAHIR & BATIN

Monday, November 15, 2010

PerSoalan Belum TerJawab..


Persoalan Masih Belum TerJawab.......

Berbalik kepada kes semalam yang aku kaji....kes ni bertambah rumit..berpusing-pusing sampai aku pn pening sekali...hahha...ok..continue dari semalam...aku tido xbape nk lena sbb fikir semua ni...tambah plak mimpi tikus....(BENCI TIKUS)....

aku sampai office awal gak dlm kul  0810 am.....rasa berdebar-debar..pelik kan,??aku takut sebenarnya..manela tau ada R depan pintu office cuba mengungut aku..TETIBA kan??hahha..aku lepak dulu dalam keta dekat 15minit...then, aku tawakal je...sampai kt tangga..tetiba aku dgr bunyi kucing mengiau...garau betul sore kucing 2....meremang bulu rome aku...buat kental...aku naik je...sampai tingkat 1..aku nampak sekor kucing ngah staring aku...sambil mengiau garau...kecut perut aku...tapi aku terus naik tingkat 2....dgn harapan R xde.....huh...lega..mmg dia xde pintu TAPI yang pelik kucing follow aku..makin kuat sore dia...

dengan gabra aku buka pintu & terus kunci pintu dari dlm..aku takut sbb kucing 2 beria- ria nk follow aku msk opis...siap tolak2 pintu lagi..tangan kucing 2 siap menggapai2 ruang bawah pintu..makin takut plak aku..lama gak la kucing 2 memekak dlm 10 minit sampai Sha sampai...masa sha sampai aku buka pintu bagi sha masuk n halang kucing 2 dr masuk...PELIKNYA...past sha masuk kucing 2 terus xberbunyi & hilang ntah ke mana...

masa dah sampai office 2...telefon opis berbunyi....oleh sbb aku gabra semasa cubaan mengunci pintu dr dlm..terlerai kunci opis dr gugus...gabra betul kn aku???macam- macam... x smpt nk jwb phone..tapi dlm 5 minit...tepon bunyi lagi...sempat la aku jawabnya..R call...aku pura-pura xtau sbb aku nk tau cite..haha..dia p kata..
"yus, saya kena tipu la smlm..org tu tipu saya..."
aku jawab "oh..yeke...cmne leh jadi cm 2 plak???
semalam maybe dia kena pukau kata dia...orang tu turunkan dia dpn kastam hulu kelang..past 2..dia tgu org 2 xdtg2 bw laptop..oleh sebab aku tya byk soalan y m'buatkan dia tergagap-gagap..ada seseorg ambil phone dr dia...nk mengaku abang R..hahaha....MOTIF?? dia kata betul R kena tipu..diorang dh wat report polis.(aku still xcaye..aku pn leh wat report polis...polis bkn tau pe pn...)..aku iakan je la...dia nk fax copy report...

Lepas 2 jam, dia kol opis lg bgtau pasal dia nk wat report kt BP bkt indah...(td dh bgtau dh..buat apa nk bgtau byk kali plak kn??)aku layan kn je la...kali nidia cite kt aku lebuh detail n lancar...(macam ada skrip plak aku rasa depan dia)...Tapi aku still xcaye....

Persoalannya sekarang ni...adakah R terlibat dalam konspirasi ni atau tidak...emmm...aku masih tiada jawapan...aku dh cerita semua ini pada Anuar..dia berfikiran seperti aku...aku xde mempengaruhi dia..cuma aku bgtau kronologi y ak fikirkan secara logik...Xpe..aku akan terus mencari jawapan..mgkn mgu depan R masuk keje lepas cuti Raya Haji...aku akan cuba memerhatikan dia dgn lbh teliti...hehe..nantikan kesinambungan kes ini....

Nota Kaki : seronok gak kadang2 jd detektif Conan...hehe
                   : SELAMAT HARI RAYA QURBAN.....

Aku Jadi DetEktif CoNan...

Detektif CoNan.....................................hahaha..tetiba je kan aku ni...sebenarnya ada satu Kes yang membuatkan aku berfikir...(skang pun tgh berfikir lagi)...apa yang terjadi tadi..melibatkan aku ke??emmm..mungkin.. tapi yang PASTI aku bukan MANGSAnya....
ok...kes nya macam ni..cuba lah untuk paham k..kalau xphm gak....buat2 paham je la...kt opis aku ada 2 org staff lelaki..(sorang xbp nk laki sgt la(aku namakan dia N....hehe) sorang lagi..aku xbape nk pasti laki ke x...haha..laki sejati la kot...looking good but aku x minat pun kat dia...hehe..aku kembali kepada cite asal...y sorng lagi ni baru je keje kt opis aku 2 minggiu...genap td 2 mgu la(nama dia R).....ok..cite nya bermula tadi....aku sampai opis sekitar pukul  0820am...agak awal la...tp mcm biasa la...sbb aku yang pgg kunci...aku xkisah datang awal...R memang dh ada dpn pintu tgu sbb dia dtg naik train awal....around kul 8 dh sampai(dia kata la.....)

masuk-masuk opis R bgtau aku....dia nak beli laptop....budget dlm RM700 tp nk laptop compact...(mn dpt dk non...oi...) aku kata la..laptop xdpt tp klu notebook secondhand mungkin leh dpt...cousin dia y bg duit nk beli laptop atas alasan umah y dia sewa skang ni ada wireless (byk plak duit cousin dia)...aku wat xtau je la....

dalam 2 jam waktu keje dia bgtau ada org jual laptop VioR...dalam harga RM700..(sama plak gan budget y dia ada kn??) aku ada rasa pelik... aku biarkan je...R sms je ngan penjual yang dia katakan org Kastam ....dia kata ni barangan lelongan y kastam rampas sbb 2 la murah..emmm....R pun tya la N klu dia berminat...R berminat sbb dia mmg nk beli laptop sbb mls nk berebut ngan aku kt opis...hahaha...(ada aku kesah!!!) keje ko xde kena mengena ngan laptop...ko buat keje dulu br aku bg...(jht kn aku??)

R bgtau yang klu beli dua harga jd RM600....(kelakar kn?) boleh plak mcm 2...aku ni xtau sgt pasal brand ViOr, so aku xtau la market price Vior 2..klu aku tau mungkin aku dpt tangkap ketidaklogikan lebih awal lagi...hehe..ok ...nak dijadikan cite...dia R mcm comfirm..nak beli...aku kn budget senior so aku tya  nk beli cmne...dia kata...nnt blk keje org 2 jumpa kt train....TAPI...dalam waktu Lunch...tetiba dia kata org kastam 2 ada lalu are opis aku so, singgah jab..(aku dh pelik).....xkan la kebetulan..tapi masa 2 aku tak de la...terfikir yang bukan2....cuma pelik......aku ada kata pada dia check betul2 takut kena tipu....emmm...dia ckp ya je....mcm confident sgt je..

continue....past dia cuma konon org kastam (M)...kejab je..aki rasa dalam 10mnt je kot...dia naik atas....tya mane laptopnya...dia kata ptg nnt kena ikut M utuk isi boramg beli brg Kastam.......(mcm xlogik plak)......aku pelik sbb sblm ni aku ada kwn beli brg kastam gak....tp xpenah plak isi borang...bkn ke patutnya org kastam 2 ke yang isi borang sbb takut dia jual brg tipu...TAPI....aku cuma ckp je la...di xamk kisah...jawapannya isi borang sbb supaya kononnya ahli keluarga y beli brg kastam2...(aku xpenah dgr cite ni)...

masa balik keje kul 530...laju je semua org blk....aku blk lambat skit...dalam kul 6 sbb jumpa bos...
aku dpt kol dalam kul 830...dari sha...officematte aku....dia kata N ken tgl kt tepi jln sbb M ngan R kata tgu c2 je biar R sorang je y isi borang...logiknya...N pun beli laptop gak....nape plak dia xleh ikut R isi borang...masa kuar keta...N nak amk beg...R kata xpe tgl je sbb dia g kejab je..(nasib baik N bawa HP n wallet)

aku g la amk N sbb dia xtau nak blk cmne..kena tgl kt bulatan keramat...punya la ntah pe2 kn....tapi aku xkisah pun sbb dia officemate aku so aku kena la reponsible kn?? N pun cite la kt aku...pe y terjadi...pada mulanya....alu risau klu R pun mangsa sebenarnya,,,maklum la...dia budak mentah baru nak up dari terengganu...mungkin mudah percaya pada sape2....aku takut plak...mn la tau dia y kena tangkap n kena bunuh ke?kita mana la tau...dgn RM 1200...macam- macam manusia y xcukup akal leh buat....TAPI past 2 br aku terfikir segala kebetulan y berlaku sepanjang ari...e...ntah la...cite sebenar aku xtau plak cmne...

SEMUA nya kena tgu esk....klu pagi esk dia ada...mungkin dia adalah MANGSA...tp klu dia xde....DIA adalah PEMANGSA!!!!

nantikan apa sebenarnya yang berlaku.....aku @detektif conan nk tido dulu..

Nota Jari : sampai skang aku call R xdpt...Hp Off....

Sunday, November 14, 2010

Bukan Semua Yang Kita nak Kita Dpt..

Kita xkan dapat semua yang kita IMPIKAN...tapi itu xbermaksud kita xboleh berharap atau bermimpi...kita berDOA & berusaha...klu kita masih tidak dapat apa yang kita impikan, itu bermaksud..IA memang bukan ditakdirkan untuk kita..dan waktu itulah kita berhenti berharap...

Behenti berharap bukan bermaksud berputus asa...cuma perlu sedar..ia bukan untuk kita..ALLAH sedang sediakan sesuatu yang lebih baik untuk kita...hehehe..(xabis-abis ayat ni kn??? ayat ni betul2 memotivasikan saya..xsalah berkongsi sesuatu yang baik)...Jangan sesekali kesal ngan apa yang ditakdirkan untuk kita...Anggaplah, semua ini pasti ada hikmahnya..

Kalau apa yang kita impikan musnah..kembali lah membina impian yang lain..InsyaAllah impian kita itu akan tercapai...sekiranya masih lagi tidak tercapai..terus dan terus membina...suatu hari nanti..PASTI akan tercapai jua...cuma masanya kita xakan tahu bila..

Sekiranya ada hati yang terluka akibat impian yang musnah..cuba la ubati luka itu..pasti luka itu akan sembuh..cuma perlukan masa...apabila luka itu sembuh...jaga la hati sebaiknya agar ia tidak terluka lagi..

Nota usus : Baru pulang dari Cameron..banyak yang ingin dikongsi..
                 : Saya ni kedekut ke???

Friday, November 12, 2010

Who Luv U..




Siapa sayang kamu????persoalan atau penyataan..semua terpulang pada kamu...kamu yang alami..dan hanya kamu yang ada jawapannya..klu tya pada saya...saya percaya ramai org yang sayangkan saya...sebab ramai yang saya  sayang juga......

kalau kamu rasa tiada siapa-siapa yang sayangkan kamu...kamu pasti silap...pasti ada orang yang sayangkan kamu...cuma kamu yang rasa tidak sayangi...atau kamu yang tidak sayang diri kamu sendiri...kalau betul kamu mahu orang sayangkan kamu..kamu mesti sayangi diri kamu sendiri dulu...kamu akan rasa lebih menghargai diri kamu nanti...seperti saya..hehe 

Ada beberapa orang yang xperlu ditanya kenapa mereka SAYANG kamu....???? IBU kamu pasti sayangkan kamu...sembilan bulan 10 hari IBU mengandungkan kamu..Penat lelah dia..xpenah dia ungkit...sbb IBU sayang kamu...dari kecik sampai besar jaga KAMU....itu tanda SAYANG dia pada kamu...xperlu IbU ucap "mak sayang ko nak" kamu perlu sedar...Dia memang sayangkan kamu....

Kamu orang ISLAM?????....saya orang Islam....Siapa NABI kamu???Nabi saya NABI MUHAMMAD S.A.W......kalau agama kamu sama dengan saya..NABI kamu mesti sama dengan saya.....Jadi....xperlu dipersoalkan....NABI menyayangi UMATnya....Kita la umatnya....Bersyukur sbb NABI sayangkan saya....

Yang paling kamu kena yakin dan percaya...ALLAH sayangkan kamu....Allah sayang semua mahluknya...ALLAH maha besar...kalau tiada manusia lain yang sayangkan kamu...cukup la kamu tau...Siapa yang sayangkan kamu...ADA yang SAYANG pada kamu...

Untungnya kamu......, kalau ada ramai yang sayangkan kamu...mungkin kawan-kawan kamu, abang angkat kamu, adik angkat kamu ....kakak angkat kamu.....kawan baik kamu....suami kamu...isteri kamu...HARGAI la orang yang sayang pada kamu....sebab kamu beruntung....ramai yang SAYANGKAN kamu...

Kalau kamu antara yang membaca ini..saya nak bagitau...saya Juga SAYANG KAMU....

Thursday, November 11, 2010

Ia xsemudah itu...

SAYA hanya igin berkongsi..mugkin apa yang saya rasa x sama ngan apa yang anda maksudkan.....hahaa...

Ada membaca di blog seorang sahabat..tentang Cinta...kategori2 cinta..byk maksud yang belainan...kagum dengan apa yang saya baca...sbb bila membaca tersedar tentang apa yang saya buat selama ni...


KEPADA YANG BELUM PERNAH JATUH CINTA........
( ya..saya rasa saya belum pernah betul2 jatuh cinta)...hehehe..bkn mudah utk  jatuh cinta...jatuh cinta bkn jatuh akibat tersadung batu...jatuh cinta ni...satu perkara yang xboleh diterangkan...kita xboleh sewenang utk jatuh cinta...yakin dulu baru jatuh cinta..bersedia untuk kecewa dan terluka bila jatuh cinta??..Oh...tidak..saya tidak pernah bersedia utk terluka..oleh sbb itulah saya belum pernah jatuh cinta...

KEPADA YANG TAKUT UNTUK MENGAKUI CINTA..........
tersenyum saya membaca baris kata ni...sbb ...yer...sayalah org nya...hehehe...semua org xsama..mengakui yang kita cinta pada dia...adalah perkara plg terakhir y akan saya buat dlm hidup saya..hahaha..teruk kn saya ni..tp xpe...ITU ADALAH SAYA...hint saje y sy berani bg...mengaku tidak sama sekali..TAPI betul ke...CINTA yang PALING Menyakitkan Adalah apabila "orang yang kamu CINTAI....Langsung TIDAK Mengetahui perasaanMu TerHADAPNYA"........Allah saje yang tau segala....

Saya cuma akhirnya tersedar...selama ini hidup saya xpenah ada cinta(cinta pada pasangan)...tapi rasa tetap bahagia dan gembira dengan hidup saya....sebab DIA tetap cintakan saya....cinta TERAGUNG tidak tertanding...hanya dengan CINTA DIA...saya xperlukan cinta lain...biar la...yang lain hanya sekadar SUKA...klu saya suka seseorang, saya pasti tidak akan terluka...tidak akan kecewa....klu kecewa pn bkn ditahap teruk sbb saya belum jatuh cinta...

Semua ini bukan bermaksud saya akan mengelak untuk jatuh CINTA....cuma biarla masa yang TENTUKAN segalanya...biar apa org nak kata...saya TETAP saya...MEREKA xkan jadi saya...kata pepatah..KLU DAH JODOH XKEMANA...hahahaha...tp sy mmg xnmpk jodoh saya lagi ni...bayang pn xnmpk...hehe..sbb itulah mungkin saya hanya SUKA....


Nota KeNiNg: CinTa...bukan CHINTA...:)
                       : SuKa ....BukaN Cinta...
                       : Cinta...hanyalah..CINTA

Saya Sayang Dia..

Aku Nak cite pasal orang2 yang aku sayang...sangat-sangat sayang...sampai bila2 aku akan sayang...harap sayang sampai bila2..<3
1st
...........MY LUVLY MOM......
aku cari gambar mak aku tp xjumpa....hahhaha..(sengal punya anak kn??)

2nd
She's my best fren...fren 4ever..luv u so much ILI..
-
-
-
-
-
-
-
Dia ini Adalah anak SeDara aku Yang sulong..Aku sayang sangat kt dia...sbb dia CUCU sulong dalam keluarga....Pikah..acik sayang ko tau..kita kn lahir sama bulan 9..hehe...nnt taun dpn celebrate sama ek...:)
ini plak Ank sedara aku no 2....i call him abg...the only abg in our family...now, dia stay ngan mak aku..sebagai peneman...
BudaK Comot ni...plg kecik dlm family aku..plg bongsu...adk kepada 2 org kt atas 2..hhuhuhu..yang penting nama dia....aku yang bagi
NUR FAHRI DANIA
(Inspirasi dari cite Ayat2 cinta..Fahri...)

Nota Buku Lali :Sangat syg mereka semua..klu aku tetiba mati...
                            bgtau mereka..aku syg mereka..
                           :aku ada peluang...tapi aku xtau mcm mn nk gunakannya...



Monday, November 8, 2010

Bila CINTA Kini...Xlagi bermakna..

Bila Cinta Kini...Xlagi bermakna.....(waaaaaaaaa)....Yang Kurasa Kini hanya lah nestapa...
aku Frust..............hehe..mmg aku kicewa....sedikit kecewa tp sejuta happiness...(cuba utk happy)..huhu..WHY????no answer la...hahaha...(mcm  xbtl plak aku rasa, kejab sedih kejab gembirA).....emmmm ntah la..susah nk kata...lebih baik berdiam diri....yang aku tau aku KECEWA.....

Mgkn xtau tp Xbermakna xblh suka....kn..kn????

ok lah..nothing more to share..just want to say....I'm realy Frust...!!!

Nota KUKU : HANYUT.....my fav Song going to final...
                      : Will always luv u Faizal tahir..

Saturday, November 6, 2010

Laman Sri Shah Alam - PUNB

HI....macam yang aku ckp previous entry..aku nak cite pasal kursus yang aku pegi kn...ok la..berkongsi kn bgs..mgkn bgs utk aku & bgs utk sapa2 y berminat...:)
Actually kursus adalah rentetan dr kursus yang aku g kt Melaka dulu 2...dulu kursus BTN ni kursus PLPS (program latihan pembangunan siswazah) oleh lebih mudah utk membantu kami (perantis-perantis PUNB utk lbh bersedia & belajar utk buat Rancangan Perniagaan...) n than bersedia utk jadi usahawan......


Kursus ni mula2 aku xtau dia buat ktne..yang aku tau..kt hotel sekitar shah alam @ PJ....tapi masa register pg 2 kt PUNB,aku tau la kursus ni diadakan kt HOTEL LAMAN SRI....bus aku lambat skit...lambat byk rasanya..maklum la bus first dh nk smpi...bas kitaorg br nk grk...biasla janji melayu...ok....aku sampai dlm kul 12...n dpt tau aku dlm group HUMAN ASSET..

HUMAN ASSET ni group ada dlm 30lbh org...aku xigt jumlah sbnr....maklum la..aku kn bkn suka sgt amk tau...tapi pe y aku xsuka dlm kursus ni adlah penceramh...agak membosankan dan membuatkan aku sangatlah mengantuk...so, dgn selambanya ak online FB kt dlm class..hhuhu..(moralnya- klu nk bg taklimat sila jgn buat aku mengantuk)   TP xsemua mcm 2...ada gak yang menarik...

Masuk hari ke-3....kitaorng dh start belajar pasal Rancangan Perniagaan(RP)...menda ni dulu dh belajar ms study bsns dulu tp BESAR BEZANYA...sbb dulu belajar cuma nk siapkan final projek...skang ni belajar dgn niat yang tulus iklas nk jd usahawan....yang PENTING....USAHAWAN...aku dh bosan...menanti keje kerajaan...yang dh naik muak apply dan g intrvw....Dan macam yang aku pnh ckp dulu...aku dh xkan apply apa2 lg...aku nk KEJE SENDIRI...mgkn tu y sepatutnya aku buat....bkn rezeki aku dlm kerajaan..cukuplah semua kwn2 aku keje kerajaan...


Malam terakhir kena siapkan group punya RP ...aku xtido....langsung coz nk siap bahagian Acc..sebenar dlm aku buat 2..aku ada gak perasaan yang sgt mrh pd group member aku...siapa dia biar aku je  y tau...cuma bg aku.He's not like he look...terus aku igt..Don't judge the book by it's cover...hahhaha...sbbb dia mmmg mcm 2...org akan igt dia bgs...(mgkn dia bgs dlm marketing but not good in bsns) he knows nothing.....idea semua teruk....ok..forget about him....XSEMUA la yang teruk dlm proses siapkan RP 2...sbb aku byk belajar gak menda baru..thank to SYUKOR.....RP ni mmg dr u...eventhough org lain y lbh2...all disscusion with u r new knowledge for me....still learn something wlupn diluar bidang..hahaha....



NoTA KuKu :
Aku happy dlm ketidak puasan hati
Sdg bejimat CermaT Utk Trip Ke Perak....
Semakin Bersemangat nk jd usahawan & sdg mula bersedia kearah itu..

Thursday, November 4, 2010

Tired

Aku teramat letih..
sbb aku br pulang dr kursus...kursus 2 biasa je sebenarnya tp sbb aku tidak dpt tido semalamam menyiapkan BP (bsns plan) aku pn keletihan la....\

My eye dh mcm kn tumbuk ngan org je....hahaha..tp walau pn letih..
I happy ok...bertambah networking...ramai kwn aku...mgkn sbb kursus ni xsampai 100org so, senang utk knl dan berkawan kn....ok la...nnt aku buat entry utk kursus ni....saje nk berkongsi pe yang aku belajar...

Thursday, October 28, 2010

....................

Tiada apa-apa sebenarnya..
saje aku suka-suka..
kenapa ntah rasa gembira....
pelik kn?
pelik Bin Ajaib...

Arh!!!sudah la....
hentikan dari terus mengarut..SBB..mungkin..
ramai org X suka klu membaca...TP aku.....aku....aku.....
Aku tetap Aku....memang la kan..xkan tetiba je aku
jadi Roslan Aziz plak kn???(eee...nape tetiba nama roslan aziz y aku tulis)...
aku pn xtau...mgkn aku dh lama xtgk muka roslan aziz..hahha...
(xpe..jab aku google)



MoTiF????
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
aku TIADA apa-apa MOTIF...
-
-
-
-
ha...ha...ha...
-
-
-
-
-
-
ok la...dh penah mengarut(mcm la byk sgt kn??)



P/s : TerLalu byk Berfikir kot ???
P/s 2 : YUS...sila lupakan Dia...
p/s 3 : Dia bkn utkKU....lalalala....

Wednesday, October 27, 2010

Ayat Qursi

Aku nak bekongsi satu kisah...aku baca kisah ni dr note kt Muka buku (FB)..tersedar akan kebesaran setelah membaca...benda yang baik lebih baik klu dpt dikongsi..Selamat Membaca & Selamat Beramal

Kisah benar ini berlaku di US.
Ia tentang seorang wanita dari Malaysia yang bekerja di US. Dia memakai tudung dan memiliki akhlak yang
bagus.
Suatu malam perempuan ini dalam

perjalanan balik ke rumah dari tempat kerjanya. Kebetulan dia mengambil jalan singkat untuk pulang. Jalan yang diambil pula agak tersorok dan tidak banyak orang yang lalu lalang pada masa itu.
Disebabkan hari yang agak sudah lewat, berjalan di jalan yang agak gelap sebegitu membuatkan dia agak gelisah dan rasa takut. Lebih-lebih lagi dia berjalan berseorangan.
Tiba-tiba dia nampak ada seorang lelaki (kulit putih Amerika) bersandar di dinding di tepi lorong
itu. Dia sudah mula rasa takut dan tak sedap hati. Apa yang dia boleh buat waktu tu adalah berdoa ke hadrat Allah memohon keselamatan atas dirinya. Dia baca ayat Kursi dengan penuh pengharapan agar Allah membantu dia disaat itu.

Masa dia melepasi tempat lelaki itu bersandar, dia sempat menoleh dan dapat mengecam muka lelaki itu. Nasib baik lelaki itu buat tidak endah dan perempuan ini selamat sampai kerumahnya. Keesokkan paginya, wanita ini terbaca dalam akhbar yang seorang perempuan telah dirogol oleh seorang lelaki yang tidak dikenali dekat lorong yang dia jalan semalam hanya 10 minit selepas dia melintasi lorong tersebut. Muslimah ini yakin benar lelaki kulit putih yang dia lihat semalam adalah perogol itu.
Atas rasa tanggungjawab dia terus ke balai polis dan buat aduan. Wanita ni dapat mengenalpasti suspek
melalui kawad cam dan selepas siasatan dilakukan, polis dapat bukti bahawa lelaki tersebut adalah perogol yang dicari.


Tapi perempuan ini hairan juga kenapa lelaki tadi tak jadikan dia mangsa ketika dia melalui lorong tersebut
walhal dia keseorangan di masa tu, tetapi lelaki tadi rogol perempuan yang lalu selepas dia. Wanita ini nak
tahu sangat sebabnya. Jadi dia minta kebenaran polis untuk bercakap dengan perogol tadi sebelum hukuman dijatuhkan (sebelum lelaki tadi di bawa ke tempat lain).

Dia pun tanya perogol itu..


“Why don’t you do anything to me on that night even though you know that I’m alone?”
(Kenapa awak tak buat apa-apa kat saya malam tu walaupun awak tau saya seorang je masa tu?)
Perogol tu jawab:

“No, you are not alone. That night I saw two young man walking with you. One on your right side and the other one was by your left side. If you were alone of course you will be my victim.”
(Tak, awak bukan berseorangan. Malam tusaya nampak ada 2 orang lelaki berjalan dengan awak. Seorang sebelah kanan awak dan sorang lagi sebelah kiri awak.Kalaulah awak sorang2 malam tu, sudah pasti awak jadi mangsa saya..)


Wanita ni rasa amat terkejut bila dengar penjelasan perogol tu. Dia bersyukur ke hadrat Allah kerana memelihara dia malam itu, mungkin juga berkat ayat Kursi yang dia baca malam itu.

p/s : MORAL CERITA INI???


Jika kita sebagai hambaNya menurut segala perintah dan meninggalkan segala laranganNya, Dia pastinya akan sentiasa dekat dengan kita dan memelihara kita. Wanita tadi pertama-tamanya menutup aurat di US dan memang seorang yang menjaga batas-batas yang ditetapkan Islam. Mungkin dua orang lelaki yang menemani wanita itu adalah malaikat yang diutuskan Allah untuk menjaga hambaNya yang sentiasa ingat akan diriNya.


"...Barang siapa membaca ayat Kursi apabila berbaring di tempat tidurnya,Allah mewakilkan 2 orang Malaikat memeliharanya hingga subuh. Barang siapa yang membaca ayat al-Kursi ketika dalam kesempitan nescaya Allah berkenan memberi pertolongan kepadanya ..."


[Dari Abdullah bin ‘Amr r.a.]






Sebuah kisah benar yang sangat sangat menarik pada pandangan ku...
semoga kite semua mendapat pengajaran dan ilmu yang bermanfat...
sebagai hamba kita seharusnya percaya dengan kemampuan senjata orang mukmin iaitu DOA….



Tuesday, October 26, 2010

Selamat Ulang Tahun Sayang.....

happy befday to U..Happy befday to u....Happy Befday to MAK...happy befday to U......mom..I LUV YOU  so much n will luv the rest of my life... semalam  25 Oktober 2010 adalah befday mak aku yang ke ???bape ek...jab aku kira...OK...Yang Ke 68...Alhamdullillah..Mak aku masih sihat..& aku harap akan sentiasa sihat....AMEEN.....(sila doakan mak aku sekali K...)hehehe...


Befday mak aku mmg semalam Tapi aku dah celebrate befday Mak aku SEHARI AWAL....huhu..maklum la smlm kn keje...klu dok pahang leh la cuti Coz Befday MAK aku sama ngan Befday SULTAN PAHANG...(Daulat TUANKU..)best kn mak aku...befday sama ngan sultan..ko ada????huhu...actually, no plan to go back kampung last week sbb tgh bln (sila buat2 phm) Tapi mak aku ada kol tya ...dialog lbh kurang cm ni la.. Mak :"nana, ko blk x mgu ni..kn ari jadi mak ari isnin sama ngan sultan phg)  Aku :"emm..tau hari jadi mak tapi xtau lg la blk ke x mak".....setelah chit-chat beberapa perkara,,mak aku pn kata "Ok la..kira jd la blk mgu ni ek...???" aku :"emmm..insyaallah)...kelakor kan mak aku kn...huhu...oleh sbb aku anak yg MITHALI (cewah)  haa...ha...secara automatiknya aku pn bertukar fikiran kepada KENA blk Kampung....korek la duit kt mn2.......


aku ada tempah CAKE kt officemate aku...cake Chocolate ....1 KG..tapi masa dpt kek tu aku rasa kek 2 kecik plak...mgkn kek 2 berat la kot....oleh sbb aku rasa kck aku pn beli la lg 1 kek 0.5kg kt kdi kek..mocha cake...looking good...rasa pn not bad la...

Inilah cake yg aku tempah..kt officemate aku..mgkn rupa xseberapa coz homemade la katakan tp rasanya not bad gak la

dat was my mom n my niece..Nur Fahri Dania (UYIN)
actually celebrate befday uyin gak wlupun dh lps sbb bln 10 gak..

Inilah y mocha cake y aku beli sbb aku rasa kek y aku beli 2 xcukup...cantik gak gak..


P/s :HappY BEFdaY to MAK...I luv u So mUcH....more than I luv mySelf....

Tik Tok Tik Tok....

Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,
berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,


Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

 
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

 
Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

 
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

 
Semoga engkau kan mengerti, tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
Maaf sungguhku tak bisa, untuk kembali padamu

Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta

 
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

 
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta

Sunday, October 24, 2010

Mungkin serupa Tapi Pasti X sama...

serupa tapi xsama..macam2 benda blh gn istilah ni...rupa sepasang kembar...serupa TAPI perangai pasti xsama...Perangai Sahabat yang sama tapi rupa plak yang X sama....mesti org igt aku dh xbtl kn...???ha a..aku mmg dh kurang siuman..aku ngah sakit pale ni sbb angin..xtau la sbb apa..maybe coz aku x beakfirst pagi td...

aku cuma nak share apa yang aku rasa..aku rasa sesuatu...sesuatu yang luar biasa..bkn pasal aku rasa aku nak jd alien ke apa..(sila nk berimiginasi y bkn2 k) aku rasa lain  macam dengan feeling aku (cewah)ha..ha... msti xleh go kn....suka aku la...Tapi aku malas nk cite lebih lanjut..( main2 kn aku ni.. td aku nk cite ni xnk plak)...aku tiba2 rasa xsesuai plak nk cite..huhu..malu aku klu dia bc..

xpe la...yang aku nk bgtau..aku semakin selesa dgn dia...tapi apa yang aku rasa Pasti tidak SAMA dengan dia rasa...

Wednesday, October 13, 2010

Mual...

huhu...tajuk entry???macam haram kan...sebenarnya aku xde tajuk nk tulis kt entry ni..so,aku tulis la apa yang aku rasa skang ni...MUAL nk muntah...TAPI jgn slh anggap coz aku bkn peknen ....aku td ada tgk video kt facebook..pasal bdk pempuan kn belasah..xtau la dgn sape..bf dia ke apa..teruk gak la...xberikemanusian!!!lelaki dayus!!!aku xsuka!!!

yang aku emo sangat pehal ye ek??ha..ha..aku mmg camni...ok la ak nk story pasal hidup aku plak....my officemate...hujung bln ni..aku akan kehilangan 2 oficemate aku(dpt keje lain la)....huhu..sedih gak sbb nnt sunyi la opis ni...msti MEREKA menuduh aku kn??(agaknya la kan)...kenapa org lain cepat sgt dpt rezeki tapi aku????ntah la...cuma aku terbaca satu ayat yang meredakan hati aku..dan aku rasa mmg ada kebenaran...

" INGATLAH, Jika Allah SWT CEPAT makbulkan doamu, Dia menyayangimu... Jika Allah SWT LAMBAT makbulkan doamu, Dia sedang mengujimu... TETAPI, jika Allah SWT TIDAK makbulkan doamu, bermakna Dia merancang sesuatu yg lebih baik untukmu... Sentiasalah bersangka baik kepada Allah SWT kerana kasih sayang-Nya mengatasi segala-galanya..".

Tuesday, October 5, 2010

Aku Sudah pulang

Yer..aku sudah pulang..pulang dari mn??pulang dari intrview la apa pg...ramai yang tya aku pasal interview..TAPI..aku cuma jwb No comment....better wat mcm xtau je la..dlm hati Allah je tau..cuma Xingin berkongsi spt sblm ni...sbb akhirnya aku ya kecewa....

p/s :aku igtkan ko sbb aku xnk mereka rs spt ak..
p/s :xperlu la berpura dgn aku...aku tau sp ko..
p/s :ak xharap & xhadap la..

Thursday, September 30, 2010

AlHamDuLillah...

AlhamDulillah....
kata Org..pasti ada rezeki utk org y teraniaya kn....
betul la 2..(teraniaya ke aku???)ha..ha..mgkn tiDak Mgkn Ya....
HanyA Aku y tAu..

Aku dapat second interview kt UMP..mgu lps kn ada aku g intrview(ujian khas)
kira lepas la..n berjaya la ni......
(MgKn masih ada Harapan)
Kita masih punya Harapan..TinggaL usaha & Doa...

DOAKAN AKU YER.......


P/s : I miss u la Ili..TQ
P/s 1 : berbyk doa...
P/s 2 : mgkn aku y slh phm tp..klu ko ditmpt..pasti ko akn berfikiran spt aku...

Wednesday, September 29, 2010

Aku MmG SenSeTiF!!!

LAGI!!!!
aku terguris LaGi...
sIaPa La aku kn....emmm...

mgKN itu Bkn MaksuD ko..tp...
Masa & Ketika ituLahh yang MenENtUkan Maksudnya
ko BUKAN aku...& Aku Bukan KO..
BiarLah aku SenDiri Yang meNAFsir....

SiApa La AKU....
aku bkn Siapa2....
Mgkn ini DugaAn...Dan Suratan...

Ya Allah...
Beri Aku KesemPatan...
aku Ingin PerGi...

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
InsYaAllAh....satu Masa Aku akan Pergi...
WakTu itu Ko Pasti HAPPY...

Tuesday, September 28, 2010

PerLu KaMu

Arghh!!!
aku perlu Kamu...
kamu Di Mana Ya??

Tidak KerUan..Tiada kata2 terLafaz..Jiwa Kacau..
TAPI YANG PASTI
Aku Sedang PerlUkan kamu...perlu Sangat2..
BENCI!!!!BENCI!!!!

YA AllaH.....
Help me, guide me..Plz.....

Bila hati aku xkeruan..jiwa aku pn kacau..so..aku jadilah macam ni..klu selalu mcm ni..aku pasti akan gile...kerana aku cuba utk menjadi bkn aku...Aku terpaksa..aku perlu ruang..beri aku kesempatan...

Arghh!!!1
MEREKA xpenah paham..dan pasti xkan paham..aku perlu pergi..TAPI....aku belum boleh pergi lagi..aku perlu MASA...tapi hati aku sudah tiada...benar kata org...
HATI WANITA INI LEMBUT..SENANG UTK DIPUJUK TAPI..KLU SEKALI TERASA HATI PASTI AKAN DI SIMPAN SAMPAI MATI..

aku sedar aku hipokrit dlm hal ini..mulut lafaz maaf..tapi hati..aku masih simpan..yang pasti aku sedar aku SENSETIF.....terAMAT sensetif....ye...itu mmg aku..KLU ko tau sape AKu..ItuLAH aku....
DAN AKU TETAP akan MENJADI AKU.....

Sunday, September 26, 2010

Raya SaYA BerSaMA Kwn2 SaYa

Hi..entry aku nk cite pasal hari raya yang mulia & meriah..ni semua cite raya KL area..kira open house kengkawan la..kita mula kisah raya 2mgu lepas...kItaorg g Raya umah kwn kiTaorg kt Putra perdana...jumpa gak la umah Si Nik ....Zida Kata aku ni GPS...(suka dia je....igt semua jln aku tau ke?..kbtln je aku tau 2)  xsemua jln la..

Ni antara Pic yang aku suka.

Inilah barisan...yang g beraya umah niK...

Umah nik...byk menu yang dia masak....ada lemang..ada rendang ayam...ada laksa...ada nasi ngan ayam msk merah...pokok panggalnya..xrugi aku kosongkan perut..he..he..
Ini tuan rumahnya...Nik y pki bj pink 2.

Skang nak Cite Pasal Open House  mgu ni plak..Mgu ni...banyak sangat aktiviti yang aku dh plan...& setelah abs mgu ni..ada gak y ikut plan..ada gak y x ikut plan..he..he..start ngan ari sabtu...aku g umah zie...dia ajk beraya la..tp Tetamunya aku n Zida je..ha..ha...memang mkn byk la aku n zida melantak...


Inilah Muka Kenyang kami..setelah mkn mee bandung buatan zie..(siap ada buah-buahan lg..)ko ada?..y plg sedap dpt mkn popia simbul sebalang..ha.ha

Ini lah tuan rumah...zie..yang rajin stlh kawin..ha..ha
Ni masa raya Umah mie..xsangka plak jumpa bebdk ni..ni semua ex..shahputra..


past Raya umah mie...kitaorg plan nk g main bowling mlmnya...mlm pn g la main bowling kt Sunway piramad...mmg best la sbb lama xjumpa bebdk ni....

inilah pic pas main bowling...aku ditmpt terakhir...ha..ha


ok la...lastly aku nk bgtau...I realy enjoy myself...past ni kita leh lepak lg...ha...ha..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails